PARTENERIAT AJA – FEFSM PENTRU PROMOVAREA SPORTULUI, EDUCAȚIEI FIZICE ȘI BRAȘOVULUI

Din acest an, Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov și Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane (FEFSM) au încheiat un Acord de colaborare, al cărui obiectiv este „organizarea de activități (competiții, cursuri, demonstrații, evenimente, proiecte etc.), cu scopul de a promova atletismul, sportul și educația fizică, sportul universitar și Brașovul, în general”. Primul proiect comun este Crosul 15 Noiembrie, ediția 30 (duminică, 17 noiembrie).

Conf. dr. Nelu Turcu, decan FEFSM:

„Facultatea de Educație fizică și Sporturi Montane se implică în organizarea Crosului 15 Noiembrie de mai bine de 20 de ani, bucurându-se alături de sportivi, la fiecare ediție a acestui eveniment sportiv deosebit de important pentru comunitatea brașoveană.

Crosul 15 Noiembrie îmbină celebrarea mișcării muncitorești din anul 1987 cu sărbătorirea mișcării sportive de astăzi. Studenții Universității Transilvania din Brașov au fost și sunt direct implicați în această cauză.

În trecut, 7 studenți care au susținut Revolta muncitorilor brașoveni de la Uzina de Autocamioane au fost arestați, exmatriculați, trimiși acasă și supravegheați îndeaproape.

În prezent, peste 100 de studenți voluntari participă activ anual, asigurând buna desfășurare a competiției sportive (asigurare traseu, logistică etc).

Pentru a 30-a ediție, prin colaborarea cu Asociația Județeană de Atletism Brașov sperăm să ducem competiția sportivă la un alt nivel. Pentru că este o ediție aniversară suntem siguri că ÎMPREUNĂ cu toți actorii implicați (Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Federația Română de Atletism, Asociația 15 Noiembrie 1987 etc.) vom organiza, fără cusur, acest eveniment: Crosul 15 Noiembrie.

Această asociere a făcut posibilă internaționalizarea acestui eveniment și promovarea pe o scară mai largă a practicării sportului atât la nivel de amatori, cât și la nivel de performanță.

(foto: Primăria Municipiului Brașov/ Andrei Paul)