Regulament Crosul 15 Noiembrie

EDIȚIA A 33-A, DUMINICĂ, 13 NOIEMBRIE 2022, START ORA 12

 1. Prezentare

CROSUL 15 NOIEMBRIE este cel mai important eveniment sportiv organizat anual la Brașov și are ca obiectiv comemorarea Revoltei Anticomuniste

din 15 Noiembrie 1987 a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane. Anul acesta se împlinesc 35 de ani de atunci! Este un concurs de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri, organizat pe străzile din municipiul Brașov, participanții urmând același traseu pe care l-au parcurs manifestanții la Revolta de la Brașov din 1987.

Crosul 15 Noiembrie li se adresează persoanelor de toate vârstele și din toate categoriile sociale, nu ține cont de sexul, naționalitatea și apartenența politică, etnică sau religioasă a acestora, și urmărește să promoveze și să încurajeze:

– sportul și mișcarea în aer liber, practicate ca și activități de familie;

– alergarea, ca și prim pas în practicarea atletismului sau a altor sporturi;

– atletismul în rândul copiilor, tinerilor și adulților;

– alergarea ca și cel mai la îndemână și ieftin sport de practicat;

– un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, sport și o igienă corespunzătoare a vieții (alimentație, odihnă, recreere etc.);

– atletismul ca sport de performanță;

– atletismul românesc în Europa și în lume;

– orașul Brașov și împrejurimile sale, cu toate obiectivele sale istorice, culturale și sportive, cu obiceiuri și tradiții ce datează din cele mai vechi timpuri;

– zona turistică Brașov-Poiana Brașov;

– zona Țara Bârsei, regiune istorică si etnografică ce este cunoscută ca și „Mica Transilvanie”;

– regiunea Transilvaniei, un ținut de vis, cu frumuseți naturale deosebite, cu o bogată istorie și personaje de poveste, apartenența Contelui Dracula la această zonă fiind de notorietate internațională;

– educația tinerilor privind perioada comunistă din România.

 1. Generalități Regulament

Crosul 15 Noiembrie (ediția a 33-a), denumit în continuare EVENIMENTUL, este organizat în ziua de Duminică, 13 noiembrie 2022, de către ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV CETATEA BRAȘOVIA, denumită în continuare ORGANIZATORUL.

Organizatorul poate fi contactat în scris, la adresa Municipiul Brașov, Bulevardul Gării, Nr. 4, Sc. C, Ap. 3, Județul Brașov, Cod poștal 500203, România sau prin e-mail, la contact@cetateabrasovia.ro.

Prin completarea formularului de înscriere pus la dispoziție de către organizator pe site-ul oficial crosul15noiembrie.ro, prin participarea la eveniment și la evenimentele/ activitățile asociate, participantul își exprimă acordul explicit și necondiționat să respecte termenii prezentului Regulament și orice instrucțiuni și recomandari ale organizatorului și ale oficialilor evenimentului (director de concurs, arbitri, voluntari etc.).

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până cu 24 de ore înaintea primului start, cu condiția informării participanților pe site-ul oficial al evenimentului și prin canalele de comunicare oficiale.

Prezentul Regulament se completează cu prevederile legislației în vigoare.

 1. Organizare

Crosul 15 Noiembrie este organizat de Asociația Clubul Sportiv Cetatea Brașovia, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov și Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, cu susținerea Primăriei și a Consiliului Local al Municipiului Brașov, precum și cu co-finanțare de la bugetul local al UAT Municipiul Brașov.

Manifestările organizate cu prilejul Zilei Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987 – așa cum este declarată oficial ziua de 15 noiembrie prin Legea nr. 215/ 2021, se bucură de sprijinul Consiliului Județean Brașov și al Instituției Prefectului Județul Brașov, al autorităților și instituțiilor locale, al partenerilor și sponsorilor.

În cadrul manifestărilor legate de aniversarea a 35 de ani de la Revolta de la Brașov, alături de Crosul 15 Noiembrie (concurs dedicat exclusiv alergătorilor amatori de toate vârstele), concomitent se desfășoară Brașov 5K (concurs internațional pentru atleții de performanță) și Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K (prima ediție în România!), amândouă cu starturi comune la orele 11 (feminin), respectiv 11:30 (masculin).

 1. Data și locul desfășurării, traseu

Crosul 15 Noiembrie (ediția a 33-a) este programat duminică, 13 noiembrie 2022.

Startul (ora 12) se va da în interiorul parcului industrial SC Roman, exact din dreptul fostei Secții 440 a Uzinei de Autocamioane, locul unde a izbucnit Revolta de la Brașov. După start, alergătorii vor trece de poarta fostei uzine și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Prefectură.

La linia de start, primii vor fi aliniați atleții de la categoriile de vârstă peste 18 ani, îi vor urma copiii și alergătorii de 10-17 ani, iar plutonul Crosului 15 Noiembrie va fi continuat cu participanții la cursa fotoliilor rulante și cursa familiilor (o familie = minim un adult + un minor sub 10 ani), curse ce are caracter participativ.

Timpul limită calculat de la start va fi de o oră (60 minute) și în acest interval de timp alergătorii trebuie să parcurgă întregul traseu, de la start la sosire.

 1. Program detaliat

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022

AFI Brașov

Orele 10-19, înscrieri și ridicare kit-uri;

Ora 18:30, festivitatea de deschidere Crosul 15 Noiembrie (ediția 33), Brașov 5K (ediția 3), CN 5K (ediția 1).

Duminică, 13 noiembrie 2022

ROMAN SA

Ora 8:00, se deschid înscrierile la fața locului, ridicările de kituri și garderobele;

Ora 10:00, se închid toate înscrierile (cele online și cele la fața locului) la Crosul 15 Noiembrie!

Ora 10:30, se închide garderoba mobilă (toate cursele: performanță + amatori), care se mută la sosire;

Ora 10:50, prezentarea atletelor de elită Brașov 5K;

Ora 11:00, Start cursa feminină Brașov 5K;

Ora 11:20, prezentarea atleților de elită Brașov 5K;

Ora 11:30, Start cursa masculină Brașov 5K;

Ora 11:30, se închid ridicările de kituri și garderoba fixă pentru Crosul 15 Noiembrie;

Ora 11:45, încălzire Crosul 15 Noiembrie (amatori);

Ora 12:00, Start Crosul 15 Noiembrie (feminin, masculin, fotolii rulante, familii), timp limită 60 minute!

PREFECTURĂ

Ora 12:30, se deschide garderoba mobilă;

Ora 12:30, Festivitate de premiere curse de performanță

Ora 13, se încheie timpul limită;

Ora 13:15, Festivitatea de premiere cursă amatori și tombola Crosul 15 Noiembrie.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a amâna/ de a reprograma o cursă, mai multe curse și chiar concursul în situaţii cu totul excepţionale, cu înştiinţarea prealabilă a participanților.

 1. Condiții de participare

Pentru a participa la Crosul 15 Noiembrie și pentru a primi Kitul de concurs, fiecare alergator, indiferent de vârstă, trebuie să îndeplinească, în același timp, următoarele condiții:

A). Să se înscrie și să fie acceptat în concurs;

B). Să prezinte un act de identitate pentru verificare la validare;

C). Declarația pe proprie răspundere (pentru părinte, tutore, reprezentant legal) va fi preluată online, la înscriere;

D). Să își asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau pagubă suferit(ă) în timpul concursului. Organizatorul își declină orice responsabilitate pentru astfel de situații neplăcute și nedorite, în conformitate cu prevederile prezentului regulament;

E). Să își asume responsabilitatea că are capacitatea fizică și că are un aviz medical pentru a participa la Crosul 15 Noiembrie, organizatorul declinându-și orice responsabilitate cu privire la orice problemă medicală aparută înaintea, în timpul sau ulterior evenimentului;

F). Participarea la Crosul 15 Noiembrie este strict personală. Este interzisă schimbarea, vânzarea, transferul sau oferirea pentru schimb, vânzare sau transfer a participării la eveniment. De asemenea, nu este permisă purtarea numărului de concurs de către o altă persoană decât alergătorul căruia i-a fost alocat de organizator. Orice încălcare a acestei condiții va fi sancționată cu descalificarea ambelor persoane (alergătorul care a primit oficial numărul de concurs de la organizator și cel care l-a preluat și l-a folosit mai departe, în mod intenționat sau nu, înainte sau în timpul concursului), iar organizatorul își rezervă dreptul de a exclude persoanele în cauză de la participarea la edițiile viitoare ale Crosului 15 Noiembrie.

Alergătorul care cedează numărul de înregistrare unui terț este singurul responsabil în eventualitatea producerii unui accident/ incident produs/ cauzat de către sau care implică terțul în timpul evenimentului. Iar terțul nu va putea invoca neaplicarea prezentului regulament, ca urmare a participării și/ sau implicării sale la și în eveniment. Organizatorul își declină orice responsabilitate pentru orice consecințe și/ sau fapte și/ sau prejudicii suferite și/ sau reclamate de către alergătorul care a primit oficial numărul de concurs de la organizator și/ sau de către terț.

G). Participanții sunt rugați să citească integral site-ul oficial al evenimentului, crosul15noiembrie.ro, să îl vizitaze frecvent, să fie în contact permanent cu pagina de Facebook a competiției https://www.facebook.com/crosul15noiembrie/ și canalele oficiale de comunicare;

H). Un atlet se poate înscrie și va participa la o singură categorie de vârstă, la feminin sau la masculin și va puncta într-un singur clasament. Cursa fotoliilor rulante și cursa familiilor au caracter participativ (nu se întocmește clasament).

 1. Înscrieri

Taxa de înscriere minori (10 ani-17 ani): 20 lei/ persoană.

Taxă de înscriere adulți și familii (peste 18 ani): 50 lei/ persoană.

La taxele de înscriere se calculează vârsta participantului din ziua evenimentului (13.11.2022).

Pentru cursa fotoliilor rulante nu se percepe taxă de înscriere.

ÎNSCRIERI la Crosul 15 Noiembrie se pot face online începând cu ziua de luni, 22 august 2022, până duminică, 11 noiembrie 2022, ora 10, prin completarea Formularului pus la dispoziție de organizator, pe site-ul crosul15noiembrie.ro (categoria Înscrieri) sau direct prin intermediul platformei 42KM.RO.

Se vor mai face înscrieri și se pot ridica kit-uri de concurs la AFI Brașov în ziua de sâmbătă, 12 noiembrie (orele 10-19).

STIMAȚI ALERGĂTORI! Vă rugăm și vă recomandăm să vă ridicaţi kit-urile în zilele de vineri și sâmbătă, pentru a evita aglomerația din ziua concursului în zona de start.

Duminică, 13 noiembrie, înscrierile încep la ora 8 dimineața și se închid (toate, inclusive cele online!) la ora 10 (vezi Programul detaliat).

Plată taxă înscrieri: în cazul înscrierilor online, plata se va face prin plată online, cu cardul bancar. Plățile se fac prin intermediul platformei Mobilpay.

Returnare taxă înscrieri: utilizatorul poate cere rambursarea taxei de înscriere, cu maxim 9 zile înainte de desfășurarea concursului (dată limită 3.11.2022). Utilizatorul poate face acest lucru în scris, trimițând un mail la contact@crosul15noiembrie.ro.

 1. Categorii

La Crosul 15 Noiembrie vor participa numai atleți amatori, la individual, la fotolii rulante și la familii. Cu toții vor parcurge distanța totală de 5 kilometri, timpul limită fiind de o oră (60 minute). ATENȚIE! Fiecare atlet se poate înscrie și va participa la o singură categorie.

A). ATLEȚI AMATORI

Categorii de concurs (15 în total) pentru atleții amatori (feminin + masculin):

10-13 ani, 14-15 ani, 16-17 ani, 18-19 ani, 20-22 ani, 23-30 ani, 31-35 ani, 36-40 ani, 41-45 ani, 46-50 ani, 51-55 ani, 56-60 ani, + 60 ani, +65 ani, +70 ani.

B). FAMILII și FOTOLII RULANTE

În Cursa familiilor participanții vor alerga tot pe distanța de 5 kilometri și vor avea timpul limită de o oră (60 minute), echipele fiind alcătuite din minim un părinte/ adult + unul sau mai mulți minori. Cursa are un caracter participativ, chiar dacă va fi cronometrată. Rezultatele vor fi înregistrate, dar nu vor fi întocmite clasamente. După ce a trecut timpul limită de o oră, alergătorii surprinși pe traseu vor părăsi carosabilul, vor trece și își vor continua cursa pe trotuar sau vor merge la pas, până la Prefectură și zona de finiș. Odată cu depășirea timpului limită, toți participanții sunt rugați să urmeze instrucțiunile voluntarilor, arbitrilor, oficialilor de concurs și ale polițiștilor.

O familie va avea un singur număr de concurs și este de preferat ca acesta să fie purtat de copil/ unul dintre copii.

ATENȚIE! La festivitatea de premiere, concurenții sunt rugați să păstreze numerele de concurs la vedere, prinse pe piept, până după închiderea oficială a evenimentului cu TOMBOLA CU PREMII.

 1. Premii și clasamente

Organizatorul își rezervă dreptul de a întocmi clasamente separate, pe fiecare categorie în parte, la feminin și masculin și de a acorda premii atleților amatori clasați pe locurile 1-3.

Un participant nu este îndreptățit să primească un premiu dacă a acționat sau acționează într-o modalitate care contravine prezentului Regulament. În situația în care, după acordarea premiului, organizatorul constată circumstanțe din care reiese că participantul a încălcat în orice fel Regulamentul și regulile care îl completează, atunci participantul are obligația să restituie premiul imediat, la prima solicitare a organizatorului.

Validarea clasamentului se va face în 7 zile de la terminarea evenimentului, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forță majoră.

 1. Kit de concurs

– număr de concurs cu cip electronic de unică folosință;

– tricou aniversar 15 Noiembrie 1987 – 35 de ani de atunci (tricouri oferite gratuit pentru primele 200 de alergătoare cu vârste peste 18 ani înscrise, pentru primii 200 de alergători cu vârste peste 18 ani înscriși, pentru primii 200 de copii cu vârste de 10-14 ani înscriși, pentru primele 100 de familii înscrise);

– medalie de finisher;

– traseu măsurat și omologat AIMS-World Athletics;

– participare în condiții de maximă siguranță;

– arbitraj profesionist, asigurat de arbitri calificați și certificați de FRA;

– cronometraj profesionist;

– monitorizare individuală a distanţei parcurse;

– clasament online live pe site-ul competiției;

– diplomă de participare online cu locul final ocupat;

– corturi – vestiar și garderobe amplasate la start și la sosire, cu depozitare pe timpul concursului și transport asigurat de la start la sosire sau paza asigurată;

– salvare, serviciu medical de urgenţă;

– punct de hidratare și revitalizare la sosire;

– albume foto personalizate din timpul evenimentului pentru fiecare concurent în parte;

– servicii de mentenanță asigurate de personal instruit (voluntari, manipulanți etc.) și cu experiență în domeniul evenimentelor sportive;

– asigurare de grup;

– toalete ecologice în zonele de start și sosire.

Înainte să ridice Kit-ul de concurs, fiecare participant trebuie să se înscrie și să fie validat (online sau la punctele de înscrieri anunțate) de către organizator. Apoi, pe baza actului de identitate în original (certificat de naștere, carte de identitate, pașaport) și după ce va semna Declarația pe Proprie Răspundere, va ridica kit-ul de concurs de la:

– Sala Sporturilor din Brașov (în foaier), localizată în municipiul Brașov, Bulevardul Gării, nr. 21, în zilele de vineri, 11 noiembrie (orele 16-20) și sâmbătă, 12 noiembrie (orele 12-20);

– Roman SA (zona de start), în ziua concursului, duminică, 13 noiembrie, de la ora 8 la ora 11:30.

 1. Cronometraj

Cronometrajul va fi asigurat de un important furnizor de servicii în domeniul sportului, cu o vastă experiență și cunoscut pe piața europeană.

Sistemul de cronometraj constă în faptul că numărul de start și chip-ul sunt integrate. Astfel, se evită confuzia între numărul de start și numărul chip-ului, iar concurenții nu trebuie să plătească garanții pentru chip-uri sau să predea chip-ul după încheierea întrecerii. Numerele de concurs sunt imprimate pe hârtie specială, foarte uşoară, rezistentă la rupere şi apă.

Sistemul de cronometraj înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui alergător peste covoarele electronice (puncte de control) și calculează timpul fiecarui alergător. Punctele de control sunt amplasate la linia de start, linia de sosire și de-a lungul cursei.

Rezultatele și clasamentele vor fi transmise în direct pe site-ul oficial crosul15noiembrie.ro.

ATENȚIE!

Alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă. Alergătorii care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.

Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din față. Va fi descalificat, automat, orice alergător care pe toată distanța cursei nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.

În ziua concursului nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători, această încălcare a Regulamentului ducând la descalificare!

Rezultatele și clasamentul vor fi afișate în timpul evenimentului și imediat după terminarea concursului, pe site-ul oficial crosul15noiembrie.ro.

 1. Asistență medicală

Participarea în competiție le este permisă numai persoanelor care nu au probleme medicale și care au capacitatea fizică și pregatirea să participe la cursa la care se înscriu.

Prin înscrierea la Crosul 15 Noiembrie și participarea la concurs, fiecare participant declară și își asumă pe propria sa răspundere faptul că este apt să participe la cursa la care s-a înscris și că a consultat în acest sens un medic de specialitate, care i-a acordat avizul să participe la cursa la care s-a înscris.

Participantul îl exonerează de orice răspundere pe organizator în legătură cu orice problemă medicală, de orice natură, aparută în timpul sau după participarea la eveniment.

Punctele de prim-ajutor vor fi amplasate pe traseul cursei și în zona de start/ sosire. Ambulanțele poziționate la punctele de prim-ajutor vor fi anunțate de oficialii și arbitrii de pe traseu în cazul accidentării alergătorilor pe circuit și vor interveni în regim de urgență.

Pentru a ajunge la zona de sosire, alergătorii care, din varii motive, s-au retras din cursă, pot parcurge distanța rămasă în mers pe jos, pe trotuar, respectând regulile de circulație.

În măsura în care observă că un participant are probleme medicale, alergătorii vor informa oficialii și arbitrii aflați pe traseu.

Participanții autorizează și își dau consimțământul expres de a fi transportați la spital și/ sau de a li se asigura asistența medicală, în urma cererii exprese a reprezentanților organizatorului, în cazul în care, în opinia acestor persoane, asistența și intervenția echipei medicale este necesară și declară că renunță la orice pretenții ar putea avea în legătura cu un astfel de transport și/sau tratament de urgență, întârzieri ori deficiențe în legătura cu acesta.

 1. Retragere, excludere, refuz de înregistrare, descalificare

Organizatorul are dreptul de a refuza înscrierea, de a retrage/ exclude din cursă și/sau de a descalifica atletul amator care direct personal și/ sau prin terți (alți atleți amatory sau de performanță, antrenori, reprezentanți, oficiali de club, alte persoane) a avut, la edițiile anterioare ale Crosului 15 Noiembrie, la curse anterioare sau la ediția în curs comportamente/ atitudini/ manifestări care contravin prezentului Regulament, cum ar fi dar nelimitându-se la următoarele exemple:

– a fost eliminat sau exclus din curse similare pentru încălcarea Regulamentului;

– există intenția de a folosi evenimentul pentru a-și face cunoscute opinii politice sau religioase, ori de natură a aduce prejudicii de imagine și/ sau material manifestării și fenomenului 15 Noiembrie 1987, municipiului Brașov, județului Brașov sau instituțiilor publice, sponsorilor și partenerilor implicați în organizare;

– încalcă o prevedere sau prevederi ale Regulamentului;

– are o conduită prin care aduce prejudicii imaginii evenimentului, organizatorului, altor oficiali și/ sau participanți (atleți, antrenori, reprezentanți, oficiali de club, organizații și/ sau instituții);

– a fost sancționat pentru încălcarea regulilor anti-doping;

– se află sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

 1. Conduită

Pe toata durata evenimentului, participanții (atleți amatori sau de performanță, antrenori, reprezentanți, oficiali de club, alte categorii de oficiali etc.) trebuie să aibă o conduită politicoasă și de respect la adresa organizatorilor, partenerilor acestora, la adresa celorlalți participanți la concurs (atleți, antrenori, reprezentanți, oficiali de club, organizații și/ sau instituții) și, bineînțeles, a spectatorilor, dar și să respecte întru-totul acest Regulament.

În timpul participării la cursă, pentru a nu bloca sau stânjeni alți participanți mai rapizi sau care aleargă în celalte curse din concurs, se recomandă să nu se alerge în grupuri de trei persoane sau mai mari, unul lângă celălalt, pentru a nu deveni obstacole pentru alți alergători.

De asemenea, este indicat ca participanții să nu se oprească brusc din cursă (pentru a își lega șireturile, pentru a abandona etc.) și să se asigure că în momentul opririi nu blochează sau stânjenesc alți alergători.

Participanții vor evita să încurce alergătorii mai rapizi sau să-i lovească pe cei lenți. Dacă un alergător care aleargă în spatele dumneavoastră vă spune „Sunt în stânga”, deplasați-vă în dreapta dumneavoastră și lăsați-l să treacă, iar dacă va spune „La dreapta” deplasați-vă în stânga dumneavoastră și lăsați-l să treacă.

Participanții nu vor putea folosi evenimentul în vederea promovării oricăror alte elementele de marketing, cu excepția sponsorilor oficiali, așa cum sunt acestea puse la dispoziție de organizator.

Orice comunicare a unor imagini sau filme din cadrul evenimentului înregistrate de către un participant în timpul participarii la eveniment va fi folosit exclusiv pentru uz personal și nu va putea fi folosit in nicio circumstanță pentru promovări de natură comercială sau pentru ori alt scop de reclamă, marketing în afara evenimentului, fără acordul în scris al organizatorului.

 1. Contestații

Eventualele reclamații legate de clasament, rezultate sau de participarea la eveniment se pot face fie în scris și depuse organizatorului în punctul de la sosire, în maxim 2 ore după trecerea liniei de sosire.

După expirarea acestui termen, organizatorul nu va mai lua în considerare nicio reclamație! Contestațiile vor fi soluționate într-un termen de 5 zile lucrătoare după eveniment.

Contestațiile vor putea fi făcute de persoanele care s-au înscris la eveniment și au achitat taxa de participare. În cazul minorilor, contestația va putea fi făcută doar de către unul dintre parinți/ tutore/ reprezentant legal.

Persoanele cărora li s-a refuzat participarea la eveniment sau au fost descalificate pot face contestație, de asemenea, însă numai cu privire la acest aspect.

Contestația va conține:

– numele și prenume;

– adresa;

– numărul de concurs al persoanei care face contestația;

– adresa e-mail, telefon de contact;

– motivele contestației (prezentare pe scurt a faptelor pe care le contestă, motivele pentru care le contestă și probele cu care își sprijină contestația).

În măsura în care pe parcursul analizării contestației, organizatorul va avea nevoie de elemente suplimentare el va solicita aceste elemente contestatorului sau oricărei alte persoane.

Organizatorul va putea verifica orice elemente și probe pe care le consideră necesare pe parcursul analizei contestației. Decizia luată de organizator este finală și se comunică contestatorului la adresa de e-mail indicată în contestație.

Împotriva rezultatului la contestație se poate face apel, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Taxa de contestație este de 200 lei/ persoană.

 1. Dreptul la imagine

Evenimentul poate să fie înregistrat în scopuri de comunicare publică/ informare, în orice modalitate (în special prin fotografii, înregistrari video etc.), în orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare națională și internaționala, în orice scop, inclusiv în scop de publicitate și scop comercial.

În consecință, fiecare participant acordă în mod explicit organizatorului, persoanelor împuternicite de către organizator și beneficiarilor (în special partenerilor comerciali) permisiunea de a înregistra și de a reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul evenimentului, pe o durată care nu poate depăși 20 ani de la data producerii acestuia.

Participantul autorizează în mod expres organizatorul să cedeze partenerilor la Eveniment sub-licențe, pentru folosirea imaginii în scopuri comerciale și publicitare.

Fiecare participant acordă permisiunea, deplină și irevocabilă, către organizator și beneficiarilor (în special partenerilor comerciali), în scopul efectuării de campanii de publicitate, promovare sau pentru vânzare:

– de a face orice modificări, adăugări sau suprimări pe care le consideră necesare pentru a se utiliza imaginea sa, în condițiile definite mai jos;

– de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnături, expresii, sloganuri, legende, mărci, semne distinctive, informații legale, efecte vizuale și, în general, în orice utilizare în materialele de comunicare și promovare în care acestea sunt utilizate.

Pentru minori, acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile și interesele majore ale acestora să nu fie lezate de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinte, tutore etc.) care efectuează înscrierea în numele acestora.

Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.

Organizatorului, beneficiarilor săi și persoanelor împuternicite le este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob, și mai mult, în general, este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați și acceptă necondiționat ca imaginea lor, înregistrată de către reprezentanții oficiali ai organizatorului, poate să fie accesibilă pe site-ul evenimentului, în zona destinata membrilor, în secțiunea cu rezultate și în baza generală de date.

Participanții înțeleg și sunt de acord ca orice utilizator de internet îi poate identifica după nume, prenume sau numărul de concurs.

 1. Datele cu caracter personal

Prin înscrierea și participarea la Crosul 15 Noiembrie, competitorii declară că sunt de acord cu prevederile Regulamentului și că sunt de acord ca datele lor personale să intre în baza de date a organizatorului, să fie prelucrate și utilizate de acesta (personal ori prin împuternicit) în scopuri precum:

– înmânarea premiilor;

– înregistrarea și validarea câștigătorilor și a rezultatelor;

– realizarea de rapoarte statistice cu privire la participanți;

– îndeplinirea obligațiilor fiscale;

– activități de marketing direct, precum informarea persoanelor incluse în baza de date a organizatorului, prin diverse mijloace de comunicare (poșta, e-mail, alte mijloace de comunicare permise prin lege) cu privire la alte acțiuni desfășurate în viitor de către organizator;

– trimiterea către participant de diverse materiale publicitare, informative, obiecte promoționale sau mostre.

Organizatorul este înregistrat ca operator de date cu caracter personal (număr de înregistrare în curs de obținere) la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în conformitate cu Legea nr. 677/ 2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera lor circulație (Legea 677/2001).

Organizatorul se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți, cu excepția împuterniciților săi și/ sau a partenerilor contractuali implicați în derularea Evenimentului.

Prin înscrierea la Crosul 15 Noiembrie, concurenții sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament și sunt de acord ca, în cazul în care vor câștiga, numele, localitatea și țara de reședință să fie făcute publice și folosite în scopuri publicitare, fără alte obligații sau plăți.

Conform Regulamentului de Protecție a Datelor cu Caracter Personal (GDPR), aveți o serie de drepturi în relatia cu ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV CETATEA BRAȘOVIA. Acestea pot fi consultate aici: https://crosul15noiembrie.ro/drepturile-persoanelor-fizice-cu-privire-la-datele-cu-caracter-personal/.

Organizatorul se obligă să respecte prevederile Legii nr. 677/2001, privind protecția datelor personale ale participanților stocate pe durata Evenimentului și ulterior acestuia. Așadar, organizatorul se angajează să păstreze confidențialitatea datelor personale ale concurenților și să le utilizeze conform legislației în vigoare.

Participanților la Eveniment le sunt garantate drepturile prevăzute de Legea 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, în special cele cu privire la:

– dreptul de acces la date, potrivit căruia orice persoană vizată are dreptul de a obține de la organizator, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de către organizator;

– dreptul de opoziție, potrivit căruia persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca datele care o vizează fac obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare;

– dreptul de intervenție asupra datelor, potrivit căruia orice persoană vizată are dreptul de a obține de la organizator, la cerere și în mod gratuit: a) după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte; b) după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă cu legea; c) realizarea notificării către terțe persoane cărora le-au fost dezvăluite datele, a oricărei operațiuni efectuate conform lit. a) sau b), dacă o asemenea notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.

La cererea expresă a oricăruia dintre participanți, organizatorul va asigura acestuia exercitarea oricăruia dintre drepturile prevăzute mai sus. Pentru exercitarea acestor drepturi, participanții înscriși la eveniment vor trimite către organizator, la adresa Asociația Clubul Sportiv Cetatea Brașovia, Municipiul Brașov, Bulevardul Gării, Nr. 4, Sc. C, Ap. 3, Județul Brașov, Cod poștal 500203, România, o cerere întocmită în formă scrisă, datată și semnată.

De asemenea, organizatorul se obligă să respecte toate prevederile Legii nr. 677/ 2001, privind protecția datelor personale stocate atât pe durata desfășurarii Crosului 15 Noiembrie, cât și ulterior producerii acestuia, pe o durată nelimitată de timp și, dacă este cazul, să notifice către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal orice aspect(e) cu privire la colectările și prelucrările de date cu caracter personal realizate în legătura cu înscrierea și participarea la eveniment.

Nu în ultimul rând, organizatorul se obliga ca la prima comunicare în scris pe care o va avea cu persoanele din baza de date astfel creată, să aducă acestora la cunoștință drepturile conform Legii 677/ 2001.

 1. Comunicare oficială

Toate informațiile oficiale, despre și în legătură cu Evenimentul vor fi transmise prin:

– Site oficial organizator: www.cetateabrasovia.ro;

– Site oficial eveniment: crosul15noiembrie.ro.

– Pagină Facebook: https://www.facebook.com/crosul15noiembrie/

 1. Note finale

Prezentul Regulament se completează cu toate celalte prevederi legale în vigoare.

Prezentul Regulament a fost propus, dezbătut și aprobat în Consiliul Director al ACS Cetatea Brașovia, din ziua de vineri, 24 iunie 2022 și avizat de către Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov