Traseu

În 2018, Crosul 15 Noiembrie a făcut un pas înainte, traseul fiind măsurat și certificat World Athletics-AIMS!

Măsurarea profesionistă a traseului și stabilirea distanței de 5 km conduce la posibilitatea de înregistrare oficială a recordurilor personale efectuate pe această distanță și realizarea unui istoric de rezultate a competiției. Totodată, topologia excelentă a traseului face din acesta unul dintre cele mai rapide trasee de 5 km din lume!

În mod tradiţional, Crosul 15 Noiembrie urmează traseul parcurs de manifestanții Revoltei Anticomuniste din 15 Noiembrie 1987. Timp de 32 de ediții, crosul a avut plecarea din fața fostei uzine Steagu Roșu (Autocamioane Brasov) și sosirea în zona Prefecturii Brașov. De la măsurarea din 2018, pentru a atinge distanța de 5 km, traseul va pleca din uzină, exact din fața Secției 440, cea în care a fost aprinsă scânteia Revoltei anticomuniste!

Traseul Crosului 15 Noiembrie va fi urmatorul: 

Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersecția „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct în care trasa optima a traseului se va muta din stânga sensului de alergare spre dreapta) – Tribunalul Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

Pe acest traseu 5K vor alerga toți participanții la cros (copii, adulți, familii, fotolii rulante), cu mențiunea că la familii și fotolii rulante cursa are caracter participativ, timpul limită este de o oră (60 minute). Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați Regulamentul competiției.