>

Traseu

Anul acesta Crosul 15 Noiembrie face un pas inainte in zona profesionista de organizare si devine unul dintre cele trei trasee omologate IAAF din Romania!

Masurarea profesionista a traseului si stabilirea distantei de 5km va determina posibilitatea de inregistrare oficiala a recordurilor efectuate pe aceasta distanta si realizarea unui istoric de rezultate a competitiei. Totodata, topologia excelenta a traseului va face din acesta unul dintre cele mai rapide trasee de 5K existente la nivel mondial!

În mod tradiţional, crosul 15 Noiembrie urmeaza traseul parcurs de manifestantii revoltei anticomuniste din 15 noiembrie 1987. Timp de 28 de editii, crosul a avut plecarea din fata fostei uzine Steagu Rosu (actuala Autocamioane Brasov) si sosirea in zona Prefecturii Brasov. Anul acesta, pentru a atinge distanta de 5km, traseul va pleca din uzina, exact din fata Sectiei 440, cea in care a fost aprinsa scanteia revoltei anticomuniste!

Traseul Crosului 15 Noiembrie va fi urmatorul: 

Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersecția „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct în care trasa optima a traseului se va muta din stânga spre dreapta) – Tribunalul Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

Traseu Cursa Copiilor:

Pentru copiii până la 14 ani, care pot să alerge singuri, neînsoțiți de părinți, profesori sau alți însoțitori, traseul va avea o lungime de 800 metri. Startul se va da duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 10, la Sala Patria (intersecția Str. Castanilor – Bulevardul 15 Noiembrie), iar copiii vor alerga în linie dreaptă, spre Teatrul „Sică Alexandrescu”, vor trece pe lângă acesta, pe lângă Prefectura și Consiliul Județean Brașov și imediat vor ajunge la linia de sosire, în dreptul tabelei publicitare de la Modarom.

De acolo, după finish, micuții vor fi preluați de voluntari și tuturor copiilor li se vor înmâna cadouri.

Așadar, Cursa Copiilor are caracter participativ!

După primirea cadourilor, copiii și însoțitorii lor sunt rugați să se așeze de-a lungul liniei de finish, de o parte și de alta acesteia, pentru a-i întâmpina și încuraja pe alegătorii din cursele de 5 km.

 

Traseu Cursa Familiilor:

Startul se va da duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 10, din zona fostei fabrici Hidromecanica și concurenții vor alerga pe traseul Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură – Modarom.

Cursa Copiilor și Cursa Familiilor sunt organizate în premieră la Crosul 15 Noiembrie, din dorința de a oferi tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, șansa să participe la concursul comemorativ de la Brașov și de a încuraja, în același timp, practicarea sportului în familie.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați Regulamentul competiției.